Agak terkejut, terperanjat dan terpana pabila SSS terbaca salah seorang teman diva dikelar dalam 3gpmelayu dari seorang user loser bersembunyi di balik nickname "laling" (nama pondan nak mampos!) melaser sampai tak koser nak layan. Apapun SSS percaya ada hikmah di balik bencana dan udang di balik batu dari makhluk Tuhan si "laling" ni. Edie, tabahkan hatimu menempuh pancaroba. Paling penting diva telah dinobat presiden PLU seMalaysia. Ko mampu? Yang ado!http://3gpmelayu.com/2009/01/07/gay-melayu-berapa-serius-masalah-ini.html

Golongan lelaki Melayu Gay atau PLU atau Mat Kunyit adalah panggilan mesra merujuk kepada komuniti ini. Kewujudan mereka di negara ini sukar untuk di kesan tetapi dunia Internet mempermudahkan untuk kita tahu dengan jelas siapakah mereka. Edie (nampak macam nama sebenar ) ialah presiden kepada komuniti gay melayu paling terkenal di Internet. Beliau yang telah berjaya mengumpul berpuluh ribu member dalam komuniti ini yang semuanya Melayu amat merisaukan kaum wanita yang sekarang kekurangan pilihan mencari lelaki Melayu yang gagah, sihat tubuh badan, handsome dan mempunyai asas ekonomi yang kukuh bagi dijadikan suami tersayang.

Secara luarannya memang susah sangat untuk kenal seseorang itu ialah Mat Kunyit kerana cara berpakaian, personaliti dan berkomunikasi macam lelaki Melayu yang normal, hakikat sebaliknya Mat kunyit ini hanya berminat menggoda lelaki Melayu normal untuk dijadikan bahan melepas nafsu songsang mereka. Apapun kejayaan kepada Mat Kunyit ialah apabila lelaki Melayu normal ini dapat di doggy main ikut belakang dan tahi palat kuning bewarna kekunyitan melekit terpalit di batang mereka. Justeru itu berakhirlah sudah keterunaan lelaki Melayu normal tadi depan dan belakang ternoda. Peliknya selepas disontot oleh Mat Kunyit, lelaki Melayu normal ini berubah personaliti untuk gemar dikunyitkan lagi. Tidak hairanlah mengapa golongan gay melayu ini dapat berkembang pesat dalam masyarakat.

Baiklah berikut ialah beberapa petikan perbincangan online mereka yang dibawa kesini untuk anda nilai betapa seriusnya masalah gay melayu ini kepada anda?

1. Mat Kunyit menggunakan kondom untuk aktiviti menyontot mereka.
2. Pembeli teramai produk seks membesarkan batang adalah Mat kunyit
3. Lelaki Melayu normal yang mempunyai punggung color hitam menjadi idaman dan buruan golongan gay tapi kata mereka taknaklah hitam macam kuali.
4. Gayboy sukakan lelaki Melayu yang cute, handsome dan bentuk bontot yang padu, mantap dan pejal kerana dayungan lebih berstamina.
5. Lelaki Melayu normal yang perutnya tidak boroi pilihan 80% berkata mereka mengidam jenis ini untuk diusap dan jilat.
6. 85% mereka start menjadi gay sejak di Asrama sekolah, selebihnya di Kolej.
7. Fuck sambil berdiri datang dari belakang sambil comolot adalah teknik paling diorang suka dan sangat popular bagi golongan gay melayu.
8. Rumah urut spa yang tukang urutnya lelaki menawarkan punggung atau batang memang banyak sekarang di KL menjadi tempat utama melepaskan nafsu mereka 3 kali seminggu.
9. Kebanyakan menjadi gay kerana menjadi mangsa liwat oleh cikgu lelaki masa sekolah disenyapkan diam-diam kerana hormat dan takut.
10. Gayboy yang suka disontot akan jadikan air mani pasangannya sebagai masker muka dan 90% daripada golongan gay melayu akan hisap telan

Cara Untuk Tahu Bagaimana Lelaki Itu Gay?

1. Mamat yang metrosexual dan berbadan tough
2. Yang jenis agak agak lembut cara percakapan, bila tengok jantan lain yg hensem, lagak macam cacing kepanasan inginkan belaian sayang songsang
3. Kalau kat dalam komuter atau lrt, kalau tangan dia bergesel dengan tangan anda lelaki Melayu dan stay di situ saja, confirm 100% orang tu gay
4. Anda lelaki bila dia tengok kita, kita tengok dia balik, bila kita tengok dia balik, dia pandang tempat lain macam dia tu macho, ini yang jenis alpha male..
5. You can’t judge a book by its cover but you can tell a look by its lover hanya Gay ada sensor aura menatang benda ni.

6. Tambahan..kalau pergi opis anda Lelaki…
1. baju kemeja body fit, branded..jenama famous renoma or padini
2. kasut petak munjung hujung punyerlah panjang…
3. pakai perfume mahal2 laa…lelaki str8 tak suka sgt bau wangi2 nie..
4. rambut stylo…fesyen ala2 gayboi..spicky..
5. pakaian aeksesori spt cincin and gelang tangan
6. Suka dengar lagu Mariah Carey pasang dalam kereta

7. Ayat -ayat atau words golongan gay melayu.
1. Sentap
2. Puaka
3. Ada Aku Kisah
4. Janji Masyukkkkkkkkkk
5. Wokay
6. Durjana
7. Hanjink
8. Gebu
9. Cik Cur
10. Kertu

Kesimpulannya mereka golongan gay melayu ini dah bertapak ramai di Malaysia dan diharapkan post entry ini dapat membantu kaum sejenis manalah tahu ciri-ciri diatas dapat menghindarkan anda bersuamikan gay, bertunang dengan gay atau tak sengaja ada couple serius dengan gay. Ia penting biarlah dara yang diserahkan nanti segalanya untukmu abang bukan bekas dari mana-mana kunyit gangguan menjadi barah hidup mendatang..

BBQ Sg Congkak

Okes.. nie la agenda pada hari BBQ tersebut, setelah diperkenankan oleh yang telah bermesyuarat dgn jaya nyer...pada malam tersebut

Venue : Sg.congkak, hulu langat.

Time : 31hb.10.09, 2pm until 1hb.11.09 (overnight)

Fee: rm15 sekepala.... (utk byrn msk rm1 seorg, tapak khemah rm10 setiap 1 n barangan makanan minuman)

tmpt berkumpul : on 31hb.10.09 di TESCO AMPANG

suggested foods:

1) AYAM
2) HOTDOG
3) JAGUNG
4) SWEET POTATOES
5) JUNK FOOD

Beverage:

1)Mineral Water
2) Soft Drinks
3) Hot drinks

Agenda mlm Tu:

1) BBQ
2) GAMES
3) PLAY CARDS
4) PHOTOSHOOT

p/s: nnti kite diskas lg....yer.... hope kali nie korg turun padang lg..

Anjuran: Hurmz dan Megat

SDV Heart PiccoMocha

Really heart this group, PiccoMocha! They are very committed in bringing together all teenagers all over Malaysia. Keep up the good work to the President!

Untuk join PiccoMocha™ Community ini:
Hanya klik pada "Join Group" di atas.

Kalau ingin menjadi 'Official Members':

1- Mula2 kene ikut langkah yang pertama diatas ini dahulu
2- Kemuadian letakkan [PiccoMocha™] di 'Display Name' anda
3- Kemudia +Add profile PiccoMocha™ Official Members di www.myspace.com/piccomocha
4- Letakkan banner PiccoMocha™ di profile anda bagi menarik perhatian rakan2 lain!

Begitu mudah bukan? :)

Ape yang menarik sekiranya anda menjadi ahli 'PiccoMocha™ Official Members' ini?
Sekiranya anda telah menjadi 'Official Members', anda layak:

1.Mengikuti banyak aktiviti2 'PiccoMocha™ Official Members' yang menarik seperti:

- Aktiviti santai
- Indoor
- Outdoor
- Ekstrim
- Pengembaraan menjelajah tempat2 peranginan berkumpulan!:

2.Mengikuti pelbagai 'PiccoMocha™ Official Members' event!

- Open party
- Private party
- Tournaments
- Gathering
- Reunion

3.Mendapatkan info percuma untuk 'MySpace Resources' dari profile PiccoMocha™ Official Members!:

- Articles
- Tutorials
- Tips and tricks

*Untuk mendapatkan MySpace Resources, anda perlu mengikuti syarat2 yang telah ditetapkan. Syarat2 tersebut boleh didapati di profile PiccoMocha™ Official Members

*Setiap ahli Official Members dibenarkan hanya membawa seorang sahaja rakan lain yang bukan ahli Official Members untuk mengikuti aktivi2 di atas (tertakluk kepada keadaan semasa)



PiccoMocha™ Community Group - Tumpuan Remaja Celik IT & Berwawasan


Apakah tujuan utama PiccoMocha™ Community Group?

Setakat ini, kami mendapati tiada mana-mana komuniti dalam laman web social MySpace yang benar-benar menunjukkan komitmen besar dalam berkomuniti diseluruh Malaysia. Jadi, kami ingin terus kehadapan untuk mendahului kelab-kelab komuniti yang lain iaitu dengan cara kami bergiat aktif dengan pelbagai aktiviti-aktiviti sosial secara sihat disetiap pelusuk bandar dan negeri seluruh Malaysia bersama-sama ahli bagi memenuhi perkara-perkara yang berfaedah ketika dimasa waktu lapang. Kami telah melantik beberapa wakil dari setiap negeri diseluruh Malaysia menjadi 'leader' supaya kami mempunyai rangkaian dimana-mana sahaja di dalam Malaysia untuk melakukan sebarang akitviti.


Siapakah sasaran utama atau golongan utama yang menjadi ahli PiccoMocha™ Community Group?

Oleh kerana PiccoMocha™ Community Group ini merupakan sebuah kelab komuniti yang diasaskan di Malaysia, sasaran utama kami adalah semua pengguna MySpace dari seluruh Malaysia dan negara-negara jiran yang terdekat seperti Singapore, Indonesia, Thailand, Brunei dan seluruh negara di Asia tenggara ini bagi mengeratkan hubungan antara warga Malaysia sendiri dan juga dengan negara-negara jiran sebelum kami bersedia untuk berada diserata dunia.


Adakah komuniti ini sudah berkembang seperti kelab-kelab komuniti lain yang ada di MySpace?

5 pencapaian besar bagi PiccoMocha Community Group dalam masa setahun

1. Event & Aktiviti: Kami telah mengadakan pelbagai event dan aktiviti terbuka dan juga aktiviti tertutup mengikut permintaan ahli dan juga atas permintaan ramai dari kalangan ahli. Sejak PiccoMocha Community Group ini ditubuhkan pada September tahun lepas (2008), kami telah berjaya mengendalikan sebanyak 11 event dan aktiviti.

Antara event dan aktiviti yang kami telah berjaya kendalikan untuk ahli dalam komuniti ini dengan baik adalah seperti: Hari Raya Open House(2008), Malacca Fun Trip 12/09/2008, Birthday party setiap kalangan ahli rasmi, Official Members Gathering@Genting Highlands 25/12/2008, New Year 2009 Celebration@The Curve, PiccoMocha™ Official Members Meeting@Bukit Bintang 28/03/2009, PiccoMocha™ Official Members Fun Activity 02/05/09, PiccoMocha™ Gerek's Gathering in Johor Bahru, PiccoMocha™ Vacation Gathering in Port Dickson, PiccoMocha™ Official Members Event & Gathering in Malacca 25&26 July 2009 (2hari 1malam) dan Majlis Berbuka Puasa & Perlantikan Leader2 Seluruh Malaysia Anjuran Mekar Semilu & Media Ungu pada 5 September 2009.

2. Jumlah Ahli: Setakat ini PiccoMocha Community Group mempunyai seramai lebih kurang 500 orang ahli rasmi dan terdapat lebih dari 7000 orang ahli tidak rasmi. Jumlah ahli rasmi yang menjangkaui seramai 500 orang ini adalah merupakan pendorong untama kejayaan untuk komuniti ini yang baru sahaja ingin bermula mengorak langkah kepada yang lebih besar. Ini menandakan bahawa komuniti ini mendapat sambutan yang menggalakkan, sesuai dengan jiwa mereka dan berjaya memikat hati mereka.

3. Logo: Dengan adanya logo rasmi, PiccoMocha Community Group terus dikenali ramai. Mereka begitu mudah untuk mengenali logo tersebut dan ada yang terus mengatakan “itu logo PiccoMocha Community Group!”. Logo tersebut diberikan kepada semua ahli rasmi supaya mereka boleh meletakkan sendiri logo tersebut pada gambar profile MySpace mereka. Kami memberikan sedikit tunjuk ajar cara-cara untuk meletakkan logo pada gambar.

4. Leader Disetiap Bandar & Negeri: Pencarian ketua2 PiccoMocha Community Group disetiap bandar dan negeri diseluruh Malaysia masih belum berakhir. Kami terus mencari individu yang benar-benar berkebolehan, mempunyai pelbagai idea untuk komuniti ini, mempunyai ramai kenalan luar, berpengalaman dalam mengendalikan sesuatu majlis atau aktiviti dan berpengetahuan AM supaya mereka dapat meneruskan cita-cita dan perjuangan komuniti ini untuk keperingkat antarabangsa.

Setakat ini PiccoMocha Community Group mempunyai beberapa orang leader dari beberapa negeri. Mereka telah banyak membantu dan menyumbang kepada komuniti ini untuk terus hidup dan meraka telah diangkat sebagai leader secara rasmi supaya mereka akan lebih dikenali dan dapat meneruskan perjuangan komuniti ini.

5. Sponser: PiccoMocha Community Group sangat bertuah kerana berjaya mendapatkan keyakinan dari dua buah syarikat perniagaan yang makin pesat dipasaran ketika ini iaitu Mekar Semilu & Media Ungu untuk menganjurkan program Majlis Berbuka Puasa & Perlantikan Leader2 Seluruh Malaysia, sekaligus meringankan beban komuniti ini dan mereka adalah sponser yang pertama dalam komuniti ini.

Bagi mendapatkan sponser yang boleh memberikan sebuah tempat kemudahan, hidangan makanan dan bahan cetakan yang memerlukan modal besar dan mahal adalah bukan suatu perkara yang mudah jika komuniti ini tidak mempunyai latar belakang yang bagus, tidak mempunyai bilangan ahli yang ramai, tidak mempunyai ahli yang ingin benar-benar aktif dan hanya dipenuhi dengan ahli yang bertujuan dengan hanya saja-saja atau suka-suka untuk berada didalam komuniti ini semata-mata.


Apakah perbezaan antara kelab komuniti ini dengan komuniti yang lain?

Kami mempunyai sebuah 'Forum Topic' dan sistem yang tersendiri. Kami telah mencipta satu sistem yang sangat detail & unik dan kami mempunyai satu tempat khas untuk memudahkan ahli-ahli kami mencari atau mengenalpasti individu tertentu dan sistem kami ini memudahkan mereka untuk berkenalan sesama ahli hanya melalui tempat khas tersebut iaitu di www.myspace.com/piccomocha

Kami memberi tutorial pelbagai tip & trik kepada ahli-ahli kami yang telah berdaftar dengan menjadikan mereka lebih pakar dalam penggunaan sistem laman web sosial MySpace. Setiap kalangan ahli kami pula akan lebih mudah dan cepat untuk mendapat kenalan baru. Selain kami menyediakan pelbagai aktiviti-aktiviti yang menarik kepada para ahli, kami juga memberi peluang kepada semua ahli kami untuk mengadakan aktiviti-aktivi mereka sendiri dan mengajak bersama-sama ahli di dalam komuniti ini bagi memeriahkan aktiviti mereka.


Selain menjadikan PiccoMocha™ Community Group sebagai portal komuniti, apakah perkhidmatan lain yang disediakan?

Kami menyediakan T-Shirt Eklusif komuniti ini untuk dijual kepada para ahli, dan pada masa akan datang kami akan menyediakan pelbagai barangan kraf & cendera mata yang mempunyai logo & nama komuniti ini untuk dijualkan kepada ahli dan bukan ahli. Kami akan membuka 'kiosk' diseluruh Malaysia dengan meletakkan barang-barang tersebut untuk dijual kepada umum. Kami juga memberi peluang kepada ahli yang berminat untuk melabur dalam perniagaan kami.


Adakah PiccoMocha™ Community Group bercadang untuk mengumpulkan semua ahli dan berkumpul membuat aktiviti bersama?

Sudah semestinya! Kami akan mengadakan pelbagai aktiviti bagi tujuan mengumpul semua ahli dengan adanya aktiviti seperti pertandingan karaoke, bowling, paintball, dan menawarkan tiket wayang percuma kepada ahli yang berjaya mengumpul mata tertinggi!


Adakah komuniti ini memerlukan caj keahlian?

Untuk menjadi ahli dalam komuniti anda tidak perlu bayar, tetapi penggunaan keseluruhan dalam laman web profile MySpace komuniti kami (www.myspace.com/piccomocha) adalah terhad seperti isi kandungan dalam "Forum Topic" dan harga setiap barangan produk keluaran kami juga lebih mahal untuk dibeli berbanding menjadi ahli yang berdaftar.

Bagi yang menjadi ahli berdaftar dengan caj keahlian sebanyak RM10 setahun, isi kandungan dalam laman web profile MySpace komuniti kami adalah tidak terhad dan harga setiap barangan produk keluaran kami juga boleh didapati dengan harga yang lebih murah!


Apakah misi PiccoMocha™ Community Group?

Kami ingin menarik perhatian dunia kerana kalangan dari ahli-ahli kami tidak
terhad kepada rakyat Malaysia. Aktiviti-aktiviti yang bakal

kami sediakan pula tidak hanya berada di dalam Malaysia, tetapi kami ingin
mengejar cita-cita untuk mengadakan pelbagai aktiviti diluar negara dan
seterusnya keserata dunia. Kami harap PiccoMocha Community Group akan berdiri megah dapat mewakili semua anak Malaysia sebagai sebuah komuniti dari Malaysia yang setanding dengan kelab komuniti antarabangsa.


Apakah tindakan pihak PiccoMocha™ Community Group untuk mengatasi agar komuniti ini bebas dari kes jenayah dari setiap kalangan ahli?

Pada kami, perkara ini terlalu penting. Kami akan menasihati setiap kalangan ahli supaya menjadi ahli yang berdaftar dan kami berpesan supaya berhati-hati jika ingin membuat sebarang urusan terhadapa ahli yang masih belum mendaftar. Ahli yang tidak mendaftar, kami tidak mengetahui maklumat peribadi dan latar belakang mereka.


Ahli yang ingin membuat pendafaran akan diwajibkan memberi semua maklumat peribadi penting mereka. Oleh itu, kami telah menyediakan borang untuk mendaftar sebagai ahli supaya mereka dapat mengisi maklumat peribadi mereka. Kami juga telah menyediakan tempat iaitu senarai ahli yang telah berdaftar untuk tatapan sesama ahli sekiranya mereka ingin melakukan sebarang urusan.


Setiap ahli yang belum mendaftar dan ingin menyertai sebarang event atau aktiviti yang kami adakan pula akan diwajibkan membuat pendaftaran ditempat ketika aktiviti atau event itu dijalankan.

And The Others...
(not ranked, worth mentioning with their respective leader's Myspace contact)
1) De Legend
2) Spiritz
3) [BAM] Lil' Teddy
4) Infinity
5) X-traordinary
6) Glamz
7) Republica
8) S.C.A.
9) Fiesta Apple F.C.U.K.
10) Rejected

Once again, E-9-9 has witnessed another great drama! Where else can you get more drama other than attending an SDV party. True to SDV tradition, there will never be a dull moment when you have a handful juicy and saucy gossip to share around. As the saying goes, sharing is caring. And the more we share gossip, the hotter it becomes!

Last night it was Acik's Surprise Birthday Party cum Welcoming Party, held at E-9-9. At the same time, SDV were also celebrating Cliff's and Zack's birthday. Happy birthday to all October boys!

It began exactly as planned, Acik was overwhelmingly surprised to find out that SDV has held a big surprise birthday for him and I bet it will engraved in his memory forever. The sweetest moment came in the form of Ucu's special video clip dedicated to Acik as he couldn't attend the party, separated from everyone by the South China Sea.

What is a surprise party without surprises right? The menu itself is a surprise as the party was also dubbed as "Fruit Party", so the food are all kinds of fruits and of course, the three delicious birthday cakes!

And the last surprise would absolutely be the final act in a carefully calculated and orchestrated episodic drama also served as the finale of the extravagant night! As expected, the divas who are currently in cold water have been purposely invited. The location is none other than at the toilet area of E-9-9. The rest is history in the world of entertainment. All of us really love catfights!

Oh, how we couldn't wait for more raw gossips from these battling divas! Absolutely worth waiting! Better than watching any dramas, telenovelas or soap operas on TV! You know you love me, XOXO, Gossip Girl.

SDV Family Feuds

Sorry but we need to report this as these will be one of the main topic for our next Annual General Meeting. The recorded family feuds so far are as followed:

Diva Along vs Diva Bella
Diva Anjang vs Diva Mac
Diva Zino vs Diva Jimmy


So by next AGM, we will cover all these three hot gossips. Till then. XOXO.

Catatan Lama